art

Longboard pimpen

 

 

You’ve got to PIMP MY RIDEEE

Kennen we hem nog? Ik ben afgelopen week mijn longboard gaan pimpen. Ik deed dit in een styletje waar ik vaker schilderijen mee maak dus kon ik zo mijn longboard echt eigen maken. Wil je de jouwe ook pimpen en kijken hoe ik te werk ging? Het proces heb ik vast gelegd.

Ik heb mijn longboard volgens mij via marktplaats. Iets van 30 euro, en hij is erg fijn. Lelijk wel. Maar daar valt wat aan te doen. Ik begon met de truks er af te halen. Dit zijn de wielen onder het board. Ik heb eigenlijk nooit echt een schroevendraaier in mijn handen gehad volgens mij. Nou misschien ooit op de bassischool voor iets. Maar het voelde wel stoer, ik was net bob de bouwer. Wieltjes er af, en beginnen met de onderkant zwart te spuiten. Ik heb spuitbussen gebruikt van de action. Lekker cheep. Maar hiervoor werkt het prima hoor.

Toen ben ik, nadat het board zwart was,  met een witte spuitbus er over heen gegaan. Ik maakte lichtjes wat vlekken hier en daar voor een space-effect.

Ik heb een witte stiftgebruikt om lijnen te tekenen. De lijnen die door elkaar lopen, creeren vormen. Deze vormen heb ik gedeeltelijk op gevult met stippen. Ik heb de chalk marker hier voor gebruikt (van EDDING) .  Ook lekker goedkoop natuurlijk. Gewoon bij de primera te halen. Een andere witte stift zou vast ook prima zijn hoor. Als je hem maar niet meteen uitveegd als je er met je hand over heen gaat.

lijnen en vormen

 

Vervolgens ga je er na wat lijnen en stippen te hebben gezet, er weer met bijde spuitbussen over heen. Deze keer allebij maar lichtjes, zodat je vaag de witte strepen en stippen nog kan zien. Dit geeft meer dimentie als je straks opnieuw lijnen en stippen gaat neer zetten.

Bij de 2e keer lijnen en stippen zetten, heb ik ook wat witte poppetjes toegevoegd. In verschillende perspectieven op verschillende plaatsen.

Als bescherm laag heb ik er nog varnish overheen gesmeerd. Dit is ook gewoon bij de action te koop, niet zo duur, wel de moeite waard om je longboard net iets beter te beschermen. Dit is Acrylic varnish mat.

longboard van kim

En dan is hij klaar! Het wieltjes er weer opzetten was nog het moeilijkste onderdeel van het pimpen. Of ze er nu ook echt goed onderzitten weet ik niet zeker, maar hij rijd in iedergeval wel weer. Goed genoeg dus. Verder is het heel simpel om dit te doen, en het geeft een leuk effect. Hopelijk heeft dit jullie een beetje inspiratie gebracht. Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »
Follow by Email
Instagram