wat te doen als het regend?

wat te doen als het regend?

oktober 2, 2018 1 Door kimthorst

Wat kan je doen als het regend 

Na een prachtige zomer is de herfst als een klap in onze smoeltjes. Het is kouder aan het worden en de zon wordt vaker ingewisseld voor dikke donkere regenwolken. Herfst zelf kan prachtig zijn, maar als het koud is en staat te plenzen mis ik de zomer toch wel weer. Voel jij ook de winterdip al opborrelen? Voel je al de behoefte om voedsel in te slaan, om een lange winterslaap te houden, in de hoop dat het sneller weer lente is? Niet nodig hoor, ik help je de regendagen door te komen en de knop, naar de vrolijke jij, om te zetten, hoe *** het weer ook mag zijn! 🙂 

1) lachen

Is de vrolijkheid compleet uit je lijf gespoeld door de stromende regen? Ga laggen! Als je er echt door heen zit zal je hoofd er niet zo 1,2,3 naar staan, maar lchen maakt je vrolijker of je nou wilt of niet. Een geforceerde lag lokt een gemeende lag al uit. Maar hoe begin je? Probeer dit eens: Luister eens goed naar de lag van een ander. Als je er op let, zijn lachen zoo raar. Aanstelkeijk raar. Concentreer je lang genoeg op de lag van een ander en je begind zelf met lachen. Echt waar, goed concentreren op die lach en na enige tijd brul je vrolijk mee. Heb je ipv lachende mensen alleen gechagerijn om je heen? Zoek dan een ‘funny laugh compilation’ op op youtube. Doe je oortjes desnoods in en luister aandachtig naar dat idiote gelach. Lachen wekt vanzelf positive engergie in je op, en het geeft je een energieker gevoel.  

2) Muziek 

Muziek KAN een enorme invloed hebben op ons humeur. Ik denk dat veel mensen het met me eens zijn daarover. Dus vergeet dit niet in te zetten als oppepper! Maar een afspeellijst met vrolijke zomerse muziek en ga daar eens goed naar luisteren. Je kunt het opzetten tijdens een activiteit. Tijdens het opruimen, tijdens een warme douche, of onder het schilderen. Of je gebruikt de muziek zelf als activiteit en ga je lekker meezingen en dansen. (Pasop! Geen regendansjes)  

3) ouderwets spelletje spelen. 

Ik ben zelf totaaal niet van de spelletjes. Maar ik moet bekennen dat ik een tijdje terug toch erg heb genoten van een spotje kolonisten, gezellig met een groepje mensen. Eens in de zoveel tijd is het best een leuke bezigheid om te doen. En als het buiten toch aan het gieten is, zit het er toch niet in om een terrasje te pakken. Nodig gezellige mensen uit, ga een potje kaarten of een ander spel. En mocht het nu echt te saai zijn voor jou doen is er nog een geheim ingredient die je eventueel kunt inzetten voor het spelen van spelletjes: een grote fles wijn.  

4) Disney kijken 

Dekens op de bank, kussens op de bank en lekker voor de tv/laptop gaan liggen met een disneyfilm. Als je echt fanatiek bent maak er dan een disney-dag van. Want zeg nou eerlijk, wie wordt er niet blij van disney?  

5)  Een veeeel te warme douche/bad-sessie 

De warme knop helemaal opendraaien, en dan lekker onder de douche gaan staan. Vooral als het buiten koud aan het worden is, kan ik daar zo erg van genieten. Ik heb persoonlijk toch wel de voorkeur aan een bad als ik op mijn gemakje wil doen. Maar mocht je geen bad hebben is douchen ook goed gekeurd. 

6) gouden tip:

Mocht het hefstweer je nu echhtt ten einde raad hebben gemaakt, heb ik nog een gouden tip. Onthoud deze goed want dit is de sleutel tot de vrolijke jij, die je tragischewijs achter hebt geleten in afgelopen zomer. Komtie: Kijk ‘cat compilation’ filmpjes. Jongens luister, katten krijgen iedereen vrolijk. Jou ook! Ik GA RAN DEER je, kijk een stuk of 3 filmpjes en je krijgt die lag niet meer van je gezicht.  

(pas op! Punt 6 kan buikpijn tot gevolg hebben. Geniet van punt 6 dus met mate.)   

Nou mensen ik zou zeggen, geniet van het herfstweer! Er staan een hoop regendagen op ons te wachten.