koffie met opoe

Koffie met opoe #2 wij zijn dankbaar

Deel 2 van de wilde Koffie-avonturen met opoe #2 

Ik was aan de beurt om een leuk koffiedrinkplekje te bedenken. Ik kwam op het geniale idee om naar een kattencafe te gaan. Nou, ik werd vierkant uitgelaggen. Ik kreeg ze niet mee. ‘Katten en koffie gaat niet samen’. Helaas. Opoe wist nog wel een ander plekje. We reden naar Seppe (vliegveldje) en gingen bij het restaurantje daar eens lekker aan de koffie. Zon scheen door het raampje waar aan wij zaten. Achter het warme glas, een beetje tuurend naar de vliegtuigjes.  

We haalden herinneringen op aan de andere keren dat we hier met de famlie zijn geweest. Hoe we nog eens met hen vlieglesjes hebben genomen hier. Al pratend kwamen we er toch maar weer achter hoe goed we het eigenlijk hebben. Een bijzondere familie met een hele hechte band. Daar ben ik toch zo dankbaar voor. We staan er ook nooit genoeg bij stil, bij de positieve dingen die we bezitten. Dan is dat toch een hoop als je het even op een rijtje zet. We zijn rijk oma, wat zijn we rijk. En daar moeten we bij stil staan, voor het aan ons voorbij gaat.  

‘Gelukkig zijn’ is een kwestie van trainen, om alleen te kijken naar de positieve dingen die je bezit. IEDEREEN bezit positieve dingen in zijn leven. Het is niet de situatie waarin je zit die je geluk beïnvloed, het is de manier hoe je in die situatie staat, op welke details je je focust..  

Het is menselijk om altijd maar te streven naar meer. Maar het is ook de lelijkste eigenschap die we hebben. Oma en ik zijn rijk vandaag. Ons leven is niet perfect hoor, van ons beiden niet, maar wij konden vandaag ons focussen op de goede details. Het voelde heerlijk. In de zon, met mijn lieve oma, met een bakkie pleur en het besef. Meer was er niet voor nodig.  

Je moet je hersenen trainen. Ik ben er ondertussen van overtuigd dat iedereen gedachten, met genoeg inzet, veel meer in de hand kan hebben dan ze denken.  Zo maak ik nu elke week een lijst met dingen, die me motiveren voor het overwinnen van mijn eetstoornis. Het bekijken van de lijst helpt me niet alleen door de moeilijke momenten heen, ook is het zo, dat ik mijn hersenen train om te zoeken naar positieve dingen die ik (straks) weer kan doen. De mooie vooruitzichten. Ook maak ik lijstjes om op een rijtje te zetten wat ik in het gevecht al heb terug verdiend. Dingen die ik deze keer nooit meer laat gaan. Het maken van die lijstjes houd me wakker en allert op wat ik heb en wat er komen zal. Het beïnvloed je denk patronen als je dit maar lang genoeg volhoud, en je word hier echt een positiver mens van.  

Ook doe ik echt mijn best om te genieten van elk detail in mijn omgeving. Om allert te blijven juist ook op slechtere dagen. En natuurlijk is het leven met ups en downs, maar de focus kan je zeker trainen.  

Ik zou het iedereen aanraden om ook wekelijks een lijst te maken van dingen waarvoor je dankbaar bent, of mooie dingen die in het vooruitzicht liggen. En ik weet dat veel lezers nu denken (ja ik herken mezelf hier ook maar al te goed in..) : ‘Goh, zou best eens kunnen werken, maar elke week lijstjes maken dat hou ik toch maar 1 week vol.. ‘ Aan hen die inderdaad zo dachten: Steek er een keertje moeite in! Ik daag je bij deze uit, hou je er eens 4 weeken aan. Een maandje je best doen om elke week 2 lijstjes te maken. Dingen waar je nu dankbaar voor bent en positive dingen die in je vooruitzicht liggen. Na 4 weken mag je stoppen. Je mag ook doorgaan als het je bevalt. Ik hoop dat het lang genoeg is om je denk patronen al een beetje de goeie kant uit te sturen. Bij mij werkt het goed. Ik merk dat ik er kracht uit haal en die laat ik niet meer los.  

Deze momenten met opoe zijn me ook kostbaar en ik geniet er dan ook intens van. Dit is iets waar ik deze week zeker dankbaar voor ben. Niet alleen voor haarzelf, ook de goede gesprekken die ik met haar heb. Ik ben dankbaar voor mijn geweldige familie. Ik ben dankbaar voor de vrijheid die ik heb om mijn eigen keuzes te kunnen maken. Voor mijn gezondheid nu. De gezondheid van de mensen die ik lief heb. Ik ben dankbaar voor de vrienden die mij overal door heen helpen, en mijn god.. Wat ben ik dankbaar voor de warme koffie in mijn handen.

3 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »
Follow by Email
Instagram