News: Racistisch incident in vliegtuig

News: Racistisch incident in vliegtuig

oktober 26, 2018 0 Door kimthorst

lhttps://nos.nl/artikel/2256465-ryanair-we-waren-niet-laks-bij-racistisch-incident.html

 

Mijn tik om 20 keer perdag op de nos-ap te kijken is toch nog ergens goed voor. Ik weet in iedergeval wat er actueel is in het nieuws. Misscien hebben jullie het filmpje ook al gezien. Ik zag geen artiekeltje met een filmpje over een man die helemaal hysterisch werd in een vliegtuig omdat ze naast een donkere vrouw moest zitten. “I don’t wanna sit next to your uggly face” riep hij  door het vliegtuig heen. (ik hoop dat het filmpje onder tussen viral gaat en dat die man zich heel diep schaamt). Verschrikkelijk om te zien, en al helemaal omdat de man uiteindelijk nog zijn zin kreeg ook. Hij hoefde niet naast de vrouw te zitten. Echt. Hoe kun je zo zijn. De woorden die de man naar die donkere vrouw gooide.. Onmenselijk.  

Ik maak met mijn illustratie drang wel eens een afbeelding bij nieuws dat ik tegen kom. Natuurlijk kon ik mij niet bedwingen om ook hier van een cartoontje te maken.  

Illlustratie: Kim ter Horst

 

 

Ik hoop dat deze man zichzelf one way or another nog gaat tegen komen op internet en dat hij inziet hoe lelijk dattie zelf wel niet doet! Waarschijnlijk beseft hij dat zelf helaas niet..