lifestyle

 Logerings met je zus. 

Een avond met je zusje doorbrengen: Van levensbelang om af en toe eens te doen! (als je geen zus hebt werkt een cavia ook, maar zus is toch leuker) Het is al weer een tijdje geleden dat ik een tut-avondje met mijn zus heb gehad. Sinds ze uit huis is zie ik d’r wat minder maar dat maakt de keren dat ik d’r zie extra fijn. Nou is dit geen uitgebreide blog over wat je allemaal kan ondernemen met een zusjes avondje maar dit is wel een snelle schets van hoe ons avondje er uit heeft gezien. Wieweet haal je er nog inspiratie uit!

Mijn zus en haar vriend kwamen me in de avond ophalen. Ze waren een dagje weg geweest dus eerst uitgebreid de nieuwe gescoorde prulletjes laten zien. Mevrouw heeft haar best gedaan in de winkels. Wel heel leuk om te zien, ze is continu bezig met decoratie voor haar huisje, spulletjes voor haar hondje, en natuurlijk kleertjes en productjes voor haar zelf. Ik kan dan eigenlijk niet wachten tot ik zelf ook een eigen plekje heb om in te richten met hopelijk ook een diertje (of voor mijn part een hele dierentuin).

Ik deed mijn pyjama alvast aan en we reden naar het huisje van mijn zus. We begonnen de avond goed: met koffie. Ondertussen deden we een maskertje op. Mijn zus had een doek masker en ik een schuimmasker. Had ik nooit eerder gedaan. Ik weet niet eens meer waar het goed voor was, zal wel voor de reiniging zijn ofzo. Mijn zus zij dat het een heel lekker maskertje was dus die moest ik zeker uit proberen. Ik smeerde het masker op mijn gezicht, masseerde het een beetje in, en langzaam kwam het schuim naar voren. Nu even laten rusten (5-10 minuten). Ondertussen dronken we koffie, keken een filmpje en haalde af en toe de hond uit mijn haar, als hij mij weer eens aan het pesten was. Eerst voelde het gebubbel op mij toet wel lekker, maar later begon het te kriebelen als een gek. Ik heb de 10 minuten wel vol gehouden, maar het had van mij ook niet langer hoeven duren. Terug naar de badkamer om het schuim weer van mijn gezicht te halen. Het schuimschaap dat ik in de spiegel aan trof maakte me wel aan het lachen. Het zag er niet uit. Dit was precies de Kim van vroeger, die in een schuimbad ging en heel haar gezicht bedekte met schuim tot ik net zo’n mooie baard als mijn opa had. Maar nu zelfs nog erger. Ik en mijn zus ons gezicht schoon maken, klinkt er een schreeuw, van mijn zus haar vriend, door het huisje van mijn zusje. “AAAHHH LISA!” Mijn zus die Lisa heet, liep naar haar vriend om te kijken wat ze dan op haar geweten had staan. Nou, zo ver hoefde ze niet eens te lopen: al in de gang lag een spoor poep, dat eindigde in de kamer van haar vriend waar een schuldige blik van hun mopshondje ons aanstaarde. Heerlijk stinken natuurlijk. 3 keer raden wie heeft staan lachen en het niet heeft opgeruimd. Jaa ik was de gast ey. Pukje (het mopshondje), heeft soms nog ongelukjes. Je merkt wel aan d’r dat ze weet dat ze fout zit, dat is toch al een begin. Een keer moesten wij op Puk passen en was ze bij ons thuis. Mijn broertje lette toen op tot mijn moeder thuis kwam. Daar stond natuurlijk een cadeautje van Puk op haar te wachten. Een poepje waar mijn broertje een briefje had bij gelegd met de woorden : Is dit nou poep? Zo hoopte hij te ontwijken om het ook op te moeten ruimen. Hier was Lisa verantwoordelijk voor de poep op de grond, “jij wou een mopshond”. Puk lagte haar uit hoor, ze genoot ik weet het zeker.

Nou, poep opgeruimt, gezicht opgeruimd, we zaten weer beneden. Koffie voor het slapen is toch niet zo’n strak plan dus nu aan de thee. Tijdens het lijken naar datingprogramma’s lakte we onze nageltjes. Dit is trouwens wel een goede tip voor de nagellakkers onder ons die ook wel houden van een glitter lakje! Ik vind zelf glitter nagellak soms echt leuk, maar het er af halen is zo **** , dat ik er meestal maar niet aan begin. De glitters blijven altijd nog zitten, hoe veel nagellak-remover je er ook overheen gooit. Mijn zus had een peal-off nagellak met glitters. Superhandig! Echt een aanrader, hij was nog mooi ook. Als je de nagellak bui bent trekje het er gewoon in een keer van af. Zo bladdert het er ook niet langzaam af, wat ik ook heel vaak heb als ik geen tijd heb om mijn nagellak er af te halen. Gewoon van Essence (love letters). Kan je halen bij de kruitvat.

peal-off nagellak, essence

En dan het slapen op een luchtbed.. ik weet niet wat dat is, maar ik vind het zo heerlijk slapen. Ik keek er gewoon naar uit om er op te gaan liggen. Lekker in gestopt door mijn zusje en ik ben vrijwel direct van de wereld geweest. Ik droomde over Indonesie. Prachtige droom tot ik s’ochtends wakker werd van geknor. Ik keek naar de deur. Een mopshondenkoppie keek me aan. Een seconde stilte. Toen sprong ze met geweld op me en trok weer aan mijn haren. Heftige manier om wakker te worden. Maar ik moet zeggen dat ze mij altijd mag wakker maken hoor. Het is een klein duiveltje maar ook een schatje. Mijn zus bracht me warme thee op bed, en de ochtend begon.

 

Het logeer festijn eindigde hier helaas al. word zeker nog eens herhaald. Maar volgende keer mag Lisa zelf in de strontlucht slapen..

One Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »
Follow by Email
Instagram