Uncategorized

Nogeenpaardagenvoorsinterklaasenikvindhetleukdusikschrijfermaareenblogover

Wij hebben dit weekend weer onze serprize avond met de familie. We zijn weer allemaal, lekker aan het knutselen geslagen. Moet eerlijk bekennen dat ik er dit jaar minder op zat te wachten dan vorrig jaar. Vorrig jaar zat ik er lekker in joh! Ik heb vorrig jaar in voor onze familieserprizeavond, 2 serprzises en 3 gedichten gemaakt. Ik ben in de familie een beetje de joker geworden om in te zetten, als ze zelf geen zin hebben om een serprize te maken. Ik heb zo de afgelopen jaren regelmatig een centje bij verdiend. Ja, ik heb een luie familie. Maar ikzelf vond dat niet erg, ik vond het wel leuk om gênante gedichten te schrijven of een serprizetje te knutselen. Als ik dan toch bezig ben, nog even reclame maken voor mezelf:  Als het je liever gaat gamen, boer zoekt vrouw kijken, of noem maar op, dan dat je een serprize of gedicht in elkaar flanst: 2 euro, ik maak hem voor je! (cadeautje niet inbegrepen, die ga je maar lekker zelf halen)

Vorig jaar viel me iets op. Mijn broertje kwam standaard elk jaar wel naar mij toe met het voorstel dat ik, tegen een kleine vergoeding, zijn serprizegedicht voor hem schrijf. Natuurlijk doet die lieve zus dat wel even voor hem, maar vorig jaar bleef het stil van zijn kant uit. Ik dacht ‘naa komt nog wel’. Maar ik kon er lang op zitten wachten. ‘Misschien heeft hij dit jaar wel besloten om er zelf een te schrijven’, ging een seconden door mijn hoofd. Nog geen tel later lag ik dubbel om die gedachten. Nee, dat kon het zeker niet zijn. En toen wist ik het. Ik ging naar mijn broertje toe: “Heb je mij” zei ik.  Meer was niet nodig. Die kop van mijn broertje legde me uit, dat hij inderdaad mij met de loodjes had getrokken en dat hij daarom niet aan mij kon vragen om een gedicht te schrijven. Ik moest wel lachen om de situatie. Na overleg hadden we besloten dat ik alsnog een gedicht voor mijn broertje zou schrijven. Aan mezelf dus. Scheelde mijn broertje weer werk en ik kon een heeeel lief gedicht schrijven aan die allleerr liefste zus van de heelee wereld (ikke dus)… Slijm slijm slijm. Ja ik miste mijn kans niet om mijn broertje nog even goed voor schut te zetten. Ik heb nog gezocht naar het gedicht op mijn laptopje, maar ik kon hem helaas niet meer vinden. Meesterwerk dat het was..

Vorig jaar heb ik veel serprizes en gedichten moeten maken, maar ook dit jaar valt het mee. Er is nog helemaal niemand naar mij toe gekomen om me om hulp te vragen. Wel een beetje trots op mijn familie hoor. Stelletje fanatiekerts. Nouja.. toen mijn oma aankondigde dat het gedicht niet langer mocht zijn dan 1 kantje dit jaar, moest ze daar wel aan toe voegen, dat haar lettertype tegen d’r leeftijd aanliep. Maar ze doet het in ieder geval wel zelf! Ik hoorde van haar, dat opa ook al weer bezig is aan een meesterwerk. Zijn kracht zit hem in het maken van de serprizes. Echt prachtige dingen maakt hij altijd. Iedereen hoopt stiekem wel hij is getrokken door opa bij het loodjes trekken. Ik snap ook niet dat ze opa nooit omkochten om serprizes te laten maken ipv mij. A hoewel opa niet zo achterlijk is om het ook echt te gaan doen voor anderen.

Oma koos er dit jaar ook voor om zelf aan de slag te gaan. Vorigjaar kocht ze een serprize op internet (miste ik mooi mijn kans om aan haar ook nog wat te verdienen), maar DIT jaar.. Mevrouw is zelf aan de slag gegaan, beweerd ze. Nouja, half van internet, heeft ze me verklapt. Maar dat is toch al een halfje minder dan vorig jaar. Waarschijnlijk was ze nog te afgeschikt van het jaar DAAR voor. Toen is ze 100% zelf aan de slag gegaan. Dat eindigde in een hilarisch, maar zielig filmpje, waarin ze ten einderaad uitlegt hoe het maken van de serprize met papiermache in de soep is gelopen.  Prachtig, beetje leedvermaak, maar beste serprize van het jaar. We hebben het filmpje nog.

Ik ben heel benieuwd naar de creaties van dit jaar. Vooral het gedicht van mijn broertje. Ja, heel benieuwd. Voor het eerst dat hij hem zelf schreef, als ik me niet vergis.  Nog een paar dagjes afwachten dan maar. Ik ben zelf dit jaar ook voor niet te uitbundig gegaan. Een simpele serprize, gedicht van 1 kantje, maar voor wie…

dat hou ik nog eventjes geheim..

 

One Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »
Follow by Email
Instagram