Hoe houd je jezlef in leven op een koude winterdag

Hoe houd je jezlef in leven op een koude winterdag

januari 22, 2019 2 Door kimthorst

Kijk maar niet uit het raam, doe je gordijntjes maar dicht, kom vooral je warme bedje niet uit. Nee hou de oogjes maar dicht. Veilig in je winterslaapje, zet de wekker maar op kwart over lente..

Nee Joh!! Kom d’r uit! Het is koud, maar dat zal niet onze dag verpesten.

 

  • Oogjes open, gordijntjes open, bedje uit.. Dit is geen excuus om je terug te trekken. Het winterse weer geeft immers een mooi plaatje. Kijk eens naar dat plaatje dat zich gratis en voor niets achter jou raam bevind. Ja, dat krijgen ze in Burkina Faso niet te zien hoor.

 

  • Kachel aan, dekentje om, koffie/theetje erbij. Maak het lekker knus als je de deur niet uit hoeft. Zoek de warmte op, zorg dat de kou je humeur niet naar beneden kan halen. Als je wel de deur uitgaat zou ik zeggen, neem je dekentje mee naar je werk/school/watdanook. Als ze er iets van zeggen, zet dan gewoon je koptelefoon op, op volijke positive muziek. Ze zijn waarschijnlijk gewoon jaloers.

 

  • Vermijd de gladheid op de weg. Blijf als het even kan vooral in eigen omgeving. Doe nu de dingen waar je anders niet aan toe kwam. Boek lezen, serie afkijken, of.. schilderen, tekenen?

 

  • Maak warme soep, en verwen je gezin er mee. Zoek op internet eens naar leuke receptjes. Van een warme soep wordt iedereen blij. Verras je huisgenoten ook eens!

 

  • Foto’s maken. Pak je camera en ga een stuk wandelen door het bevroren landschap.                                                                         

 

  • Stook de boel binnenshuis stevig op, en gegin een hot yoga sessie. Hot yoga is goed voor zowel lichaam als geest. Als je op een koude winterdag geneigd ben om wat passiever te worden is dit een goede bezigheid om je energie wat meer in balans te brengen.

 

  • Sneeuw?

-maak een iglo

-maak 6 sneeuwengels

-maak een sneeuwsculptuur

-ga schaatsen (becareful ik kom je niet uit het water vissen)

-ga sleeën alsof je nooit oud word

-ga sneeuwballen gooien op het achterhoofd van de buurman, die de oprit aan het sneeuwschuiven is.

Geniet van deze mooie winterse dagen!