‘Ik ben mooi, sterk en gelukkig.’

‘Ik ben mooi, sterk en gelukkig.’

mei 23, 2019 1 Door kimthorst

illustraties : Kim ter Horst

Mij is ooit een magisch recept verteld. Neem eens een pauze. Een korte break van je leventje om even naar jezelf te kijken. Om jezelf toe te spreken. Kost maar even de tijd maar kan na herhaling prachtig resultaat leveren. Vertel jezelf hoe mooi, sterk gelukkig of wat dan ook jij bent. Hypnotiseer jezelf, praat het er in tot je het gaat geloven. Tot je het echt gaat voelen. En tot het de waarheid word. Doe dit eens! En doe het dan nog eens en nog eens. En herhaal het nog eens een aantal keer.

Als de woorden ‘Ik ben mooi,  sterk en gelukkig’ niet voor jou gelden, zou je ooit de eerste stap moeten zetten, om daar verandering in te brengen. Je kunt proberen de omgeving te veranderen maar dit is niet altijd mogelijk. Ook niet altijd nodig. Begin eens bij jezelf. Je kunt je zelf alles inpraten wat je maar wilt. Steek er energie in. Vertel jezelf hoe je wilt zijn, en dat je dat bent. Keer op keer, tot je je steeds meer die persoon gaat voelen. En trust me, als je dit lang genoeg oefent, zal je die persoon kunnen worden.

Deel deze blog: