Muziekjes

Muziekjes

oktober 17, 2019 1 Door kimthorst

Het is donderdag. Voor mij en velen anderen bijna vakantie. Voor sommigen zit de vakantie er nu bijna op. (haha jammer Joeri) Ik kijk er in ieder geval naar uit. Ik bereid me er dan ook goed op voor, om in de stemming te komen. De zon hielp me vandaag al een beetje. Warme stalen, mooiste herfstkleuren, en.. muziek. Echt bizar hoe veel invloed dat kan hebben op je humeur.

Ik had vroeger ook altijd al afspraken over muziek met mezelf. Altijd als ik me k** voelde, mocht, nee, MOEST ik eerst even naar verdrietige muziek luisteren. Om alles ruimte te geven. Daarna moest ik vrolijke muziek luisteren. Nee, daar heb je natuurlijk helemaal geen zin in op dat moment. En toch deed ik het. Je komt namelijk snel genoeg wél in die stemming. 🙂

Om die om-schakel-stap zelf niet te hoeven maken, richtte ik mijn afspeellijst hier al op in. Ik maakte een aparte lijst aan met eerst een stuk of 3/4 verdrietige liedjes, en daarna kwamen de power liedjes (je weet wel van die guilty pleasures van Kelly Clarkson of Beyonce waarbij je je helemaal ‘invinceble’ voelt), daarna de liedjes waarvan ik echt in een goede vibe terecht kwam. Voor mij zijn dat meestal tropical songs. Ik heb een breeeedddeee muzieksmaak maar tropical is voor mij toch wat mij het vrolijkst kan maken. Het leuke is, dat op deze manier je ook eigenlijk altijd in de mood raakt, voor vrolijke liedjes. Dit is voor mij een hele effectieve manier geweest om mijn humeur om te buigen.

Lange tijd heb ik bijna niet meer geluisterd naar muziek. Helemaal er bij in geschoten. Toen ik weer eens met mijn oortjes in naar de trein toe liep, wist ik het weer: Dit moet ik weer vaker doen! Het is ook gewoon leuk om net gedownloade liedjes de hele dag door te luisteren. (wel de snelste manier om die liedjes ook weer bui te worden.. maar dan download je gewoon weer nieuwe?) Ik begon daar dan ook meteen mee. Nu heb ik nieuwe afspeellijsten, met vrolijke liedjes. Ik heb me al voor genomen om elke ochtend op te staan met muziek, of anders in de trein onderweg naar school, muziek te luisteren. Lekker een beetje afdwalen..

Zo maken we er een paar goede laatste dagjes van, tot het vakantie is. Dan hoef ik geen muziekjes meer te luisteren, want over 2 dagen begin ik mijn pre-winterslaap en word ik eind oktober weer wakker om het laatste stukje van 2019 door te komen.

(Mocht ik me verslapen, alvast een fijne jaarwisseling, eet oliebollen, drink champagne, welterusten!)

 

Illustratie door Kim ter Horst

Deel deze blog: