een nieuw jaar vol goeds en slechts! enjoy the ride! :)

een nieuw jaar vol goeds en slechts! enjoy the ride! :)

januari 2, 2020 4 Door kimthorst

 

Beste mensen, welkom in 2020.

1 januarie is al weer om. En? Hebben jou voornemens deze dag al overleefd? De mijne niet hoor. Ik heb er maar weer niet zo aan meegedaan. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het onwijs goed dat mensen in deze perioden even terug blikken op hun jaar/leven tot nu toe. Het is stikke goed om te kijken wat er nog te verbeteren valt, en zeker ook om hier plannen voor te maken. Maaaar lieve mensen, je kunt dit eigenlijk altijd doen. En wat nog belangrijker is, om ook te kijken naar in WAT je  die verbetering van jezelf ijst. Het moet in het leven namelijk altijd beter gaan, een jaar is nooit perfect, en echt, dat zal hij ook nooit worden. Dit jaar ook niet. En dat is helemaal oke. Ik heb voor dit jaar echt al leuke dingen gepland, misschien is dat al goede-voorbereiding genoeg. Ik voel me op dit moment top en daar ben ik dankbaar voor. En ik ga zeker mijn best doen om er een mooi jaar van te maken. Niet perfect, dat hoeft helemaal niet. Maar ik ga wel lekker genieten waar het kan. ZOALS IK OP DIT MOMENT OOK AL AAN HET DOEN BEN.

 

 

We zijn zo geneigd om als maar naar de toekomst toe te leven. “ Straks dit, straks dat.” Net als met die voornemen. “Straks ga ik sus leven, straks ga ik zo leven. “ Als je altijd gefocust blijft op de toekomst, ontgaat je het leven dat hier NU onder je pootjes ligt.

 

In het Bhoedisme zeggen ze ook: ‘Het enige wat je hebt is het nu. Dat is de enige plek dat je voldoening kan geven.’  Daar gaf ik onze forse kaale monnik wel gelijk in..  

De toekomst geeft geen voldoeneing, want het is bijna nooit goed genoeg voor ons om het de toekomt te noemen. Sta daarom stil bij ‘nu’! Nu, is de toekomst. De toekomst van gister of vorrige week, of vorrig jaar.. Nu is het moment waar je voldoening uit zou moeten halen. En daar hoeft dit moment niet perfect voor te zijn. Het mag ook goed zijn. Of misschien zelfs slecht zijn? Want slecht hoort er ook bij he! Dat geeft je het bewijst dat je leeft, ervaart en voelt. Wat ook al zo waardevol is, en we zo weinig bij stil staan. Het geeft ook de kans om weer opluchting te mogen voelen. En slecht wisselt zich ALTIJD, (ja ALTIJD MENSEN) weer af met goede perioden.

 

Ik wens jullie een heel goed jaar. En ik hoop dat jullie veel ruimte kunnen geven voor (spel)fouten en  open kunnen staan voor groei, en het leven van NU.

 

Deel deze blog: