Droge boterhammen.

Droge boterhammen.

januari 13, 2020 0 Door kimthorst

Ik was in de pauze van mijn werk brood aan het eten en ik besefte me ineens wat een smaak dat brood, droog brood, van zichzelf al heeft. Da’s toch gek? Dat je daar nooit bij stil staat. Een droog stukje brood is zo… droog. Totdat je een droge boterham eet. Nou beleg ik mijn brood gewoon goed hoor. Boter en jam, kaas of spread. Maar eigenlijk, even buiten de voedingswaarden om, is beleg niet eens heel noodzakelijk voor de smaak. We zijn het alleen gewent, die volle smaak met beleg. Zoet of zout. Daarom proeft brood ineens zo droog als je er niets op doet. Als je je smaakpupillen ontnuchterd, even geen extra suiker door de thee of zout op je brood doet, dan proef je weer het pure product zelf. Het is net als dat je na te veel koffie drinken er geen opkikker meer van krijgt omdat je lichaam steeds meer nodig heeft om het zelfde effect te krijgen(jaja ervaringsdeskundigheid).
In het begin is het weer even wennen, je smaakpupillen ontnuchteren. Maar focus je eens goed op die smaak. Best lekker hoor! Droog brood. Haha in de oertijd had Sjonnie ook geen speculoos. Als je het goede perspectief vind tegenover je brood/eten/drinken, is alles lekkerder puur. Is alles in je leven mooier, intenser. Het goede perspectief vinden is essentieel om je gelukkig te voelen en voldoening te halen uit wat je hebt. Ook als dat een droge boterham is. Niet (teveel) klagen over je leven en wat er in ontbreekt. Wil je meer genieten van je leven? Probeer dan te leven als iemand die iets voor de eerste keer meemaakt. Dat zij de mindfullnes mevrouw me tijdens een boswandeling op nieuwjaarsdag. Mee eens. Alles weer voor de eerste keer meemaken. Helemaal ontnuchterd aan vergeleikingsmateriaal. Ervaar het pure. Waardeer wat het is. Dan zijn voortaan zelfs de droge korstjes van je boterham eetbaar :pBoterham, West Point, Sinaasappels