Wat te doen in quarantaine?

Wat te doen in quarantaine?

maart 17, 2020 2 Door kimthorst

Corona

We zijn allen op de hoogte van het coronavirus. En als je dat nog niet was, ben je er zonder twijfel bij het boodschappen doen wel achter gekomen. Schappen met houdbare producten en wc-papier zagen er leeg uit. Wat moet men toch met een levens-voorraad wc-rollen? Mijn wijze oma is ook gaan hamsteren maar pakte dit tactischer aan: “Ik hamster vetrollen in plaats van wc-rollen. Op die reserves kun je tenminste meteen teren.”

….Zit wat in, zit wat in, dacht ik. En… vetrollen hoef je niet te delen met je huisgenoten!

Quarantaine

Maar Het is een trieste boel hoor. Ook we zijn met z’n allen hard aan het proberen om het ziektecijfer rond het coronavirus laag en behapbaar te houden. De maatregelen zijn bekend: handen GOED wassen, geen handen schudden, als iemand hoest in de trein hem/haar heel indringend aankijken met de hele coupé tegelijk… Nou verslikte ik me donderdag gewoon in een kauwgompje maar ik zal het jullie niet kwalijk nemen. Inmiddels zijn veel bedrijven ook gesloten en wordt het reizen afgeraden. Flinke maatregelen die grote gevolgen (gaan) hebben. Ik wil even kwijt dat ik heel erg meeleef met de mensen en bedrijven die met deze elende worden lastig gevallen. Het is moeilijk genoeg allemaal, maar er zijn daar naast natuurlijk ook maatregelen voor als je ziek bent: Blijf thuis. En dat is ook geen pretje. Vooral voor de mensen die op dit moment positief getest zijn op corona. Je moet lange tijd thuis blijven. Thuisquarantaine is heel vervelend. Voor een dag of 2 nog te doen.. maar daarna is het echt niet grappig meer. De coronaverveling slaat toe. Waar mee moet je je tijd opvullen, naast het tellen van de zakdoekjes op de grond? Ik ga hen in deze blog even helpen met 5 binnen activiteiten voor als je in thuisquarantaine zit!

De coronaverveling slaat toe, wat moet ik doen?:

  • Ford bouwen van je wc papier.

Uiteraard heeft iedereen momenteel muren aan wc-rollen in huis staan. Ik weet niet goed wat hier de bedoeling van was, maar ze zijn natuurlijk wel heel handig om kastelen mee te bouwen.. ja ik weet het anders ook niet, probeer maar. Kan misschien leuk zijn voor je hond die zich dan even een prinsje mag voelen.

  • Lezen.

Of je nu houd van lezen of niet: dit is de tijd om het gewoon eens te doen. Je bent misschien normaal altijd te druk om eens te zitten en te gaan lezen, of je hebt er nooit behoeften aan gehad. Lezen kan leuk zijn als je het goede boek voor je hebt. Give it a try. Misschien kun je je verdiepen in een onderwerp dat je interesseert. Maar een lekker verhaal is ook goed op z’n tijd. Of een zelfhulpboek. Of een kook boek.. hmm misschien content voor puntje 3:

  • Nieuwe gerechten uitproberen!

Dit is natuurlijk alleen leuk als je niet TE ziek bent. Tip: kook wel alleen voor jezelf. Niet heel handig als je met je coronahandjes je familie gaat voorzien van een versgebakken bananenbrood. Goede reden om extra veel voor jezelf over te houden. Als je te ziek bent is dit uiteraard niet heel ideaal. Maar je zou kunnen kijken naar shakes van groenten, fruit en zuivel. Iets papperigs is iets makkelijker om te eten als je misselijk bent. En zo kan je toch zorgen dat je nog een beetje aanvullende voedingstoffen binnen krijgt.

  • Netflix.

Uiteraard.

Dit is een van de weinige bedrijven die heel goed gaat op het coronavirus…

  • Opruimen

Ga lekker is opruimen! Nu heb je de tijd. Geen excuusjes dusss. Maar achteraf kan je dan ook echt trots zijn op je opgeruimde huis. Geeft je weer een voldaan gevoel. Je kledingkast uitmesten is natuurlijk ook een goede optie. Zet het op vinted en verdien er nog eens aan ook! Tip: Doe muziek aan tijdens het opruimen, dat scheelt mega veel!

  • Ga naar buiten!

Ga buiten wat aankloten. Het word volgende week goed weer! En buiten in je achtertuin is het besmettingsgevaar niet erg groot. Ik zou zeggen pak een stoel, een kopje thee, muziekje aan… Je kunt ook lekker buiten gaan tekenen (mits het niet te hard waait).

  • Yoga.

Als je niet te ziek bent is Yoga ook wel fijn. Sporten is niet een heel goed advies als je stik verkouden bent/virus hebt. Maar yoga kan wat rustiger aan. Even letten op je ademhaling, je hoofd leeg maken.

  • Tekenen.

Vanuit de kunstenaar zelf, is tekenen uiteraard een advies dat ik je mee geef. Als je niet weet wat je moet tekenen geef ik je bij deze een opdracht. Klaar voor? 1,2,3 JA : Schrijf het eerste woord op dat in je op komt. Trek 3 lijntjes vanaf dat woord naar 3 nieuwe woorden die je er mee associeert. Die 3 associaties teken je uit. En daarvan maak je dan een collage. Probeer ook eens meerdere technieken uit. Sowieso dus knippen en plakken. Maar je kunt ook verf, stiften, pennen gebruiken. Of nog creatiever. Misschien wil je wel een plant gebruiken, of kaneelpoeder, weet ik veel wat. Gewoon doen, verras jezelf!

  • De handstand oefenen.

Maak er meteen een leuke vlog van voor je vriend(inn)en. Het hele proces. Vanaf dat je na 1 seconden op de grond neerploft tot dat je 5 minuten rond je huis op je handen loopt. Nogmaals niet aan te raden als je erg ziek bent, dan kun je beter de vlog bekijken van jou vriend/vriendin en haar aanmoedigen om het vooral te blijven proberen.

  • Een plan voor wereldvrede.

Bedenk een plan voor wereld vrede. Ideaal voor als je je nutteloos voelt na al het thuis zitten. Wie weet lukt het jou wel om met een geniaal plant te komen voor wereldvrede. Tot nu toe is het nog niemand helemaal gelukt, maar iemand moet de eerste zijn toch?

Nou dit waren mijn 5 tips die er per ongelijk 10 werden. Meer kans dat hier iets bij zit voor jou. Heel veel beterschap gewenst. Groetjes Kim

Wat ik nog kwijt wil over het coronavirus, neem het alsjeblieft serieus. Het is egoïstisch om te denken ach een virusje overleef ik toch wel. We moeten samen onze ouderen en zwakkeren beschermen, en dat doen we door allemaal het aantal besmettingen laag te houden. Laten we hopen dat dit werkt, en dat we dit achter ons kunnen laten!

Deel deze blog: