Blije Paaseieren voor het goede doel!

Blije Paaseieren voor het goede doel!

maart 21, 2020 2 Door kimthorst

Blij-ei

blij-ei

We kunnen niet snel genoeg de lente in luiden om van de winterdepressie af te komen. Eheeen… Het is weer bijna Pasen! En wat hoort er bij Pasen? Kippen! Want wat hoort er bij kippen? Eieren! En laten wij nu net van die eierfabriekjes in onze achtertuin hebben rondscharrelen. Iedere ochtend verse scharreleitjes. Die eitjes ga ik lekker beschilderen voor het goede doel!

Onze lieve kippetjes leggen elke dag elk een eitje, en aangezien wij niet eens elke week een ei eten puilde onze koelkast uit. Mooi materiaal om iets goed mee te doen. Ik ben natuurlijk illustrator in opleiding en ik zag hier potentie in. Ik ga schilderen op de eitjes voor de voedelbank. Ze zijn so wie so een erg goede organisatie, die mensen die het minder breed hebben van eten voorzien. Maar momenteel helpt het niet mee dat mensen door de coronacrissis aan het hamsteren zijn geslagen.. Er blijft te weinig over voor de voedselbank, dus juist nu kunnen ze een klein steuntje in de rug wel gebruiken!

Ik heb 1 voorbeeldje gemaakt die ik zal reproduceren, met een beetje variatie er in. Blije-eitjes. Mijn eigen kippen-eitjes zijn inmiddels op en de vraag er naar nog niet. Daarom ben ik nu overgestapt op supermarkt eitjes maar dankzij sponsors is nu ook de mogelijkheid om een beschilderd plastic-eitje te kopen. Als je interesse hebt in een eitje voor 2,50 hoor ik het graag. Stuur me een mailtje op: kimthorst@hotmail.com, of stuur me een berichtje op instagram: @kimthorst. Ik heb al aardig wat kopers gehad die ik hartelijk wil bedanken voor de steun! Het opgehaalde bedrag staat nu op 107 euro 50.

blije eitjes

De voedel bank Goed Ontmoet:

De Stichting Goed Ontmoet zet zich in voor huishoudens in West-Brabant, die om wat voor reden dan ook in financiële problemen zijn gekomen en daardoor geen voedsel meer kunnen kopen.Voedsel dat niet meer verkocht wordt maar nog wel voor consumptie geschikt is, verstrekken zij aan deze huishoudens. Zij werken uitsluitend met onbetaalde vrijwilligers.

Voedselbank Goed Ontmoet heeft geen inkomsten als gevolg van verkoop. Ze stellen de voedselpakketten altijd gratis ter beschikking. Veel zaken financieren ze door giften van bedrijven, instanties en serviceclubs.

Deze bronnen van inkomsten zijn bij lange na niet genoeg om al hun operationele kosten te dekken. Daarom deze actie om Goed Ontmoet een steuntje in de rug te geven!

Help mee! Koop nu ook je eitje voor 2,50. Hebben wij onze goeie daad ook weer gedaan. Hoe heerlijk is het dat je mensen die het minder breed hebben, die met grotere zorgen aan hun hoofd zitten, toch een handje kan helpen. En daarnaasttt… Je geeft je eigen karma ook weer een boost. Ik blij jij blij. Geen reden om het niet te doen dus! En ohja, ook niet onbelangrijk: Je bent dus ook nog een beschilderd paasei rijker, hoogst waarschijnlijk van onze eigen lieve kippetjes. Eet hem op of zet hem neer. En nogmaals ik heb ook plastic-eitjes, dus geen reden om te doen zoals mij oma… Ooit had ik haar een beschilderd paasei gegeven en ik kwam er dus een jaar later achter dat die nog steeds tentoongesteld werd in een eierdop op de vensterbank. Goddank dat eieren een eierschaal hebben, anders was de inhoud waarschijnlijk tot leven gekomen. Nou klinkt dat alsof er een leuk kuikentje uit is gekomen, maar DAT BEDOEL IK DUS NIET. Meer iets met een rottende inhoud. Niet doen dus.

Eentje kopen? Ik ga ze niet verzenden, hou daar rekening mee. Je kunt de eitjes aan de deur kopen, MET 1,5 METER AFSTAND, ja mensen we gaan hier serieus mee om.

Alvast bedankt namens vele mensen die een beetje hulp verdienen, juist in deze tijden!  

Deel deze blog: