Kleine details- Foto challenge

Kleine details- Foto challenge

maart 30, 2020 1 Door kimthorst

In moeilijke tijden (die iedereen wel eens tegenkomt), zit de kunst van het doorgaan hem in de kleine lichtpuntjes. Daar moet je soms even naar zoeken. Maar ze zijn er. Altijd. Ik ben deze week een oefening voor mijzelf aan gegaan. Wie weet ook wat voor jou? Ik maakte een week lang elke dag een foto van een detail, in mijn dagelijks leven, waar ik bewondering voor heb of energie uit haalde. Doe voor de grap mee aan deze challenge! Zo train je jezelf om positiviteit te zoeken, en uiteraard, het makelijker te vinden 🙂

Dus: een week lang, elke dag een foto. Je mag natuurlijk meerdere foto’s maken. Maar minimaal 1tje. Het gaat om een detail uit jouw dag. Nou mag je detail van mij breed trekken, want wat een detail is heeft natuurlijk te maken met hoe ingezoomd of uitgezoomd jouw perspectief is op je leven. Misschien is er een mede-mens die je erg mag. Dat kan al een detail zijn uit jouw dag. Je mag het ook nog kleiner zoeken. Bijvoorbeeld dat straaltje licht dat jou net raakte, waar je de warmte van mocht voelen. Er is ALTIJD wel wat te vinden, als je door blijft zoeken.

Zo ben ik bezig geweest aan een verzameling van 7 foto’s. Ik koos van elke dag 1 foto uit. Niet allemaal even mooi. Maar ze betekende wel iets voor mij.

Licht is iets waar ik dankbaar voor ben. Kleuren combinaties die mij ineens opvielen op een simpel opervak van hout. Het kan staan voor iets groots. Dat toevalligheden in het leven overal in de simpelste situaties kunnen ontstaan. Of het is gewoon mooi. Mooi om naar te kijken en daarom de foto waard. Ook is de natuur, die net is gaan bloeien, iets waar ik vrolijk van word. Ingezoomed op een bloemetje die net zo geniet van het voorjaarszonnetje als ik. Ook een scheurkalender met een wijze spreuk was de foto waard. Het leuke is dat de wijze speuk in het niets viel toen er een apart licht patroon op scheen door de zon. Een detail van een souvenier uit Indonesië. De mooiste reis die ik heb gemaakt tot nu toe. Het souvenier doet me denken aan het vrije gevoel dat ik daar kreeg. De andere mindset die ik leerde kennen. Verder nog een detail van een glas jus en een ontkiemend plantje… en ik had nog veel meer foto’s…

Het is uiteindelijk een verzameling foto’s met een positieve lading. Doe dus iets met deze foto’s! Ze staan symbool voor jouw zoektocht naar dat mooie randje van het leven. Dit zijn jouw reminders om je ogen open te houden. Betere afbeeldingen om paal in het zicht te hangen heb je niet! Ik zocht naar manieren om iets leuks met deze foto’s te doen en kom ik eigenlijk altijd terecht op fotocadeau.nl

Hier kun je van alles met je foto’s! Hier hebben ze  originele aanbiedingen om je foto’s in te verwerken. Denk aan je 2 mooiste foto’s naast elkaar plaatsen. Of als je niet kunt kiezen: muur collages? Gewoon als positieve reminder voor als je de huiskamer binnen loopt.

Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Behang er mijn part je kamer mee!… Serieus misschien nog niet eens zo’n gek idee. Een fotobehang jungle, of een foto kussen met een detail van een bloem, of misschien gewoon 1 detail-foto van je favorite speculoospot lekker groot boven de eettafel! Zoek uit wat voor jou het beste werkt en geef je huis een positieve vibe 🙂

succes met jouw positiviteits-projectje!

Deel deze blog: