Zeg vaker dankje wel!

Zeg vaker dankje wel!

mei 2, 2020 0 Door kimthorst

Het leven stroomt door gebeurtenissen heen. Maar dan gaat er ineens iets niet met de stroming van het leven mee en blijven we er achter haken. Een obstakel: Je laat een vol pak yoghurt vallen in de keuken en allleess zit onder. Ja, dat is niet leuk. Vloeken, vloeken en poetesen. De dag meteen verpest. Want vervolgens merk je ook op, dat je muesli op is. Daar gaat je geplande tussendoortje. De krijgt je ‘geliefde’ belastingsbrief over de vloer terwijl je op een vriend had gehoopt. Das even jammer… Genoeg op een dag om flink over te klagen! Je belt je moeder op, je zus of je vriend. Je gooit alle frustraties er uit. klaagt even lekker over alle struggles. “Dit deugt niet, dat deugt niet.” En dan… Dan vraagt ze door de telefoon, en waar ben je vandaag dankbaar voor geweest?

Daar was je eigenlijk nog even niet bij stil gestaan. Als je in de negatieve spiraal zit is het ook lastig om daar zelf boven te gaan hangen en realistisch te kijken naar jouw dag. Je hebt je dag al zwart gekleurd, terwijl dit niet nodig was geweest. Als je dan toch die moeite hebt genomen om even goed je dag te bekijken, zie je ineens zo veel meer goed gaan, dan dat er mis ging. Je mag eigenlijk wel eens dankjewel zeggen! VEEL meer op deze dag ging goed, dan dat er niet goed ging, en toch zijn we geneigd alleen de slechte dingen te onthouden. Nou ben je hierdoor geen slecht mens want dit is een natuurlijk instinkt. We kunnen beter goed onthouden hoe ziek we werden van die ene paddenstoel, dan hoe lekker die paddenstoel smaakte. Maar we leven niet meer in de prehistory, dus je focus een beetje verleggen zal je nu echt geen kwaad meer doen.

Zet eens alle dingen die positieve dingen op een rijtje: Je werd wakker van het zonnetje. En dat voelt altijd als de beste manier om wakker te worden voor jou. Je had tijd in de ochtend. Je kon op je gemak doen. Je had een fijn gesprek met je collega via de telefoon. Dit gaf je een gevoel van voldoening. Vervolgens lied je het pak yoghurt vallen, maar bij het oprapen van het pak zag je dat het pak al 3 weken over datum was…Maar goed dat hij uit je handen glipte! Ga zo maar door. Er zijn altijd, ALTIJD dingen die goed gaan. En laten we die dingen niet doen verdoezelen door een paar dingen die niet lekker liepen. Zeg dankje! Want als je de dingen aandacht geeft waar de dankbaar voor bent, gaan deze dingen groeien. Je raakt meer gefocust op die positieve dingen. En je wordt een gelukkiger mens 🙂

Deel deze blog: