WeWearWithPride- bodypositive

WeWearWithPride- bodypositive

juni 29, 2020 1 Door kimthorst

Een blog met spelfouten kan niet anders dan gaan over imperfectie.

Imperfectie is iets wat we van nature proberen te mijden. Niet alleen tijdens de spellingtoetsen (waar die perfectie enigszins toch van belang is), maar ook bij onze lichamen. Bij zowel vrouwen als mannen! Dat imperfecte lichaam? : ‘Niet zo charmant’ is besloten. Maar wie heeft dat bedacht? En wat als ik dat ‘wel zo charmant’ vind? Is het dan oke? Wie is die persoon die toestemming moet geven om imperfect te zijn? De paus? Beyonce? Is het dan goed? In haar liedje ‘Pretty hurts’ zingt Beyonce ‘Perfection is a disease of a nation’. Ze lijkt hier niet al te positief over dat perfectionisme van ons you guys… And still: Mensen willen zo graag afvallen, smeren weet-ik-veel-wat op hun huid om hem ‘te restaureren’, of gaan nog een stap verder en ondergaan een cosmetische operatie…

Lieve mensen, zoals je op de wereld kwam was je al perfect. Zo als je lijf door de jaren heen is geworden is perfect. Elk rimpeltje, elk putje, vlekje, alles maakt jou ECHT en maakt jou JOU!

WeWearWithPride

We dragen met trots: Ons lichaam. Dat moeten we doen. In dit project ben ik oorbellen gaan maken voor 3 prachtige vrouwen.

cellulitis

De oorbellen zijn speciaal ontworpen voor hun lijf. Ze hebben allemaal iets opmerkelijks, iets dat veel mensen als ‘imperfect’ beschouwen. 1 Oorbel is een licht abstracte versie van hun lijf. Maar het is nog wel zichtbaar dat het om hun lichaam gaat. Oorbel 2 is nog abstracter. Die abstractie laat op een nieuwe kunstzinnige manier de schoonheid van die imperfectie zien. Die abstracte oorbellen staan symbool voor het omarmen, en het met trots kunnen dragen van die imperfecties.

Van de modellen heb ik mooie reacties gekregen. Ze voelden zich sterker bij het dragen van de oorbellen. Dit maakte dat ik open wil blijven staan voor het maken van oorbellen (op maat). Mensen die wel wat bodypositivety kunnen gebruiken mogen mij altijd contacten voor meer informatie en een afspraak. Ik zet contact gegevens onder aan de blog.

Ik ben veel bezig met schaduw en licht in mijn vrije werk. Omdat schaduw en licht voor mij staat voor een balans in het leven tussen spanning en ontspanning. De goede tijden en de wat zwaardere tijden. Je hebt beiden nodig om te leven. Alleen maar perfect (licht) is geen leven. Alleen maar ellende (schaduw) is ook geen leven. Juist die combinatie, het contrast, het schaduwpatroon dat er ontstaat is leven. Een spannend en voeldoening gevend leven waarin je veel mag leren en ervaren. Ik heb over de foto’s van de modellen een patroon getekend ter inspiratie van schaduw en licht. Dit om hun statement nog meer te benadrukken.

Meer over het project vind je op: https://kimterhorst.nl/recenteprojecten.html

Ik wil benadrukken dat dat streven naar perfectie niet alleen iets voor vrouwen is. Mannen hebben hier ook last van hoor. Wel wat minder vaak, maar ze laten het ook niet snel merken!… Dus bij deze nog extra voor de mannen: Neem lekker dat biertje, Don’t worry als de sportschool even dicht is in coronatijden. 1 Arm of 1 been is ook dikke prima! Net als je rimpels. Zorg goed voor jezelf en je lijf, en draag hem met trots

Deel deze blog: