Fundraising voor India- Bobbi en Kim in gesprek

Fundraising voor India- Bobbi en Kim in gesprek

juli 13, 2020 0 Door kimthorst

Liefdevol met elkaar krachten bundelen & hulp bieden van mens tot mens in deze tijd, door middel van een fundraising. ♥️- Dubbel gevaar voor mensen uit de lagere kaste in India als gevolg van Corona. Bobbi en Kim in gesprek.

Help is needed!

Ik sprak met Bobbi over een beladen onderwerp. We zijn allemaal op de hoogte van de coronacrisis en de impact die het op de wereld heeft. Sh*t voor ons. Zeker. Maar toch een behoorlijk stuk shitter voor de plekken waar al kwetsbare groepen zaten… Denk aan de lagere kaste in India. De coronaslachtoffers is een groot probleem, maar honger en de economische gevolgen misschien wel het grootste.

Met Bobbie zoom ik in op India. 

‘Een erg mooi land, maar een met veel armoede’ vertelt Bobbi die hier meerdere keren is geweest. Na een reis met haar ouders, keerde ze terug naar India voor haar studie. Hier volgde ze een stagetraject en heeft hier al die tijd gewoond. Ze was onder de indruk van de hard werkende opvang tehuizen die kinderen, van onder andere een gypsy community, hulp aan bood. De gypsy community leven een schaars leven naast een vuilnisbelt. ‘Een erg mooi land, maar een met veel armoede’ verteld Bobbie die hier meerdere keren is geweest. Na een reis met haar ouders, keerde ze terug naar India voor haar studie. Hier volgde ze een stagetraject en heeft hier al die tijd gewoond. Ze was onder de indruk van de hard werkende opvang tehuizen die kinderen, van onder andere een gypsy-communitie, hulp aan bood. De gypsy-comunitie leven een schaars leven naast een vuilnisbuild.


Bobbi werkte hier voor haar stage aan een project om deze kinderen weer toekomstperspectief te brengen. “We hebben een expositie op over hun dromen opgezet. Iets waar de kinderen nog niet heel veel bij stil hebben gestaan aangezien ze vooral bezig waren met overleven. Dit was ook best hard en confronterend aangezien sommige kinderen beseften dat hun dromen hun dromen zouden blijven en niet de realiteit.” Vertelt Bobbi.

Dat toekomstperspectief drijft helaas later voor meer kinderen af… De lockdown i.v.m corona zorgt voor grote economische problemen. De tehuizen die afhankelijk waren van donaties krijgen geen geld meer binnen. Ook zijn er veel mensen die hun werk niet meer kunnen uitoefenen en daar door geen inkomen hebben. Hier in ons veilige Nederlandje hebben we ‘papa Rutte’ die we om zakcentje kunnen vragen als ons inkomen stagneert. Het vangnet van de overheid zorgt dat we ergens op terug kunnen vallen in deze onzekere tijd. Daar hebben ze dat niet. Dat betekent botweg: GEEN INKOMEN, GEEN ETEN. Voor jou niet, voor je kinderen niet. En dat is hartverscheurend voor een moeder.   

 Bobbie hield nog af en toe contact met wat mensen uit de opvangcentra in India. Ze maakte zich zorgen en stuurde ze een bericht. Helaas waren de zorgen niet voor niets en hadden de opvang centra het zwaar met de mensen uit de lagere kasten. Hier uit voort is Bobbi op eigen kracht een fundrasing begonnen. Zo hoopt ze met wat hulp zo veel mogelijk mensen uit lage kasten in India van eten te kunnen voorzien. Eerlijk is eerlijk: Zelfs als het in Nederland slecht gaat, hebben we het nog relatief goed. Dat is een zegen, en van die zegen zou het mooi zijn als we een beetje delen met hen die nu echt heel hard een zegen nodig hebben! 

Bobbies actie om deze opvang centra en de kwetsbare menen te steunen in de corona tijd, heeft gelukkig al veel mensen aangesproken. Het is mooi om te zien dat zoveel mensen willen helpen, zodat we ons samen kunnen inzetten voor iets goeds! Helaas zijn we er nog niet, uiteindelijk gaat het om 3000 families, en hopen we dat er nog meer donaties binnen komen. 

Van dit geld dat ingezameld word worden voedselpakketten gemaakt. Dit werd vanuit de opvangcentra al geprobeerd maar ze kunnen zelf niet genoeg doen om alle mensen te redden. Aan ons om ze handje steunen!  

‘Er is geen financieel doel gesteld, we willen gewoon zo veel mogelijk geld bij elkaar krijgen, wat betekend dat we zo veel mogelijk mensen kunnen helpen’.  

We hebben in Nederland rechten die ons overeind houden als het financieel minder gaat. In India is dit vangnet voor de minderbedeelde er niet. Bobbi is voor gelijke overlevingskansen, jij toch ook? Hierom vragen we je om een kleine bijdrage. Als zo veel mogelijk mensen slechts een beetje (of heel veel, daar word je ook niet voor gestraft) kunnen missen om aan deze mensen te geven, kunnen we veel levens redden! Ik weet dat het lastig is om dit soort nieuws tot je binnen te laten dringen door de fysieke afstand. Dat betekend helaas niet dat dit soort nieuws niet bestaat. Voor Bobbi is dit uiteraard dichtbij gekomen omdat ze hier is geweest. Ze heeft die lieve gezichtjes aan gekeken, die inspirerende lachjes van de kinderen bewonderd. Nu zet ze zich in voor een toekomst voor deze kinderen en hun familie. 

Bobbi zet zich in. Ik zet me in. Zet jij je ook in?

Alle beetjes helpen. 

Nogmaals de link: Wil je ook doneren? Dat kan hier !

‘Samen kan je vanuit liefde het verschil maken’ -Bobbi

Deel deze blog: