de dyslect achter het toetsenbord

de dyslect achter het toetsenbord

Hoi ik ben Kim en ik maak spelfouten.

zo.

Dan heb ik dat maar vast gezegt. Hoef ik me verder niet meer te verantwoorden.

Ik ben werkelijk zo dyslectisch als een bus. Ik liet altijd alles laten nalezen om de spelfouten er uit te halen. Deed ik dit niet, dan kreeg ik ALTIJD opmerkingen van:’uuhm kiiihiim, dat schrijf je zooo..’ En ja, dat word je beu. Maar bij deze blog heb je het er maar mee te doen! Ik ga me hier niet laten beperken door fouten. Ik vind het leuk om op mijn toetsenbord te rammen, en ik heb echt geen zin om alles te laten filteren op spelfouten.

Ik was altijd al goed in het maken van fouten. Iets dat mij erg onzeker heeft gemaak. Fouten hebben mij erg negatief bewerkt, en mijn eetstoornis heeft daar profijt van gehad. Maar ik ben bezig geweest om het tei te keren, in mijn eetpatroon en ook in mijn hoofd. Ik ben fouten gaan accepteren en er stiekem van gaan houden?…  Ik nam de tijd om aan mezelf te werken, en het bijhouden van deze blog heeft me daar in veel geholpen. Het begon met het delen van gedachten op deze blog, en ik ben dit als simulant gaan gebruiken om voor tips en trics toe te passen in het ‘oh zo ingewikkelde leven’. Er kwam ook ruimte voor het delen van de mooiste domme fouten die ik meemaak, om er luchtiger mee om te gaan. Deze blog bestaat veel uit lifestyle-dingen, wat van mijn kunst (jaja ik ben een kunstenaar in opleiding) en persoonlijke verhalen. Het bijhouden van de blog met spelfouten heeft mijn kijk op-en de aanpak van mijn leven veranderd, en ik hoop dat anderen er ook wat uit kunnen halen. Als is het maar lachen om de foutjes die Kim zo goed kan maken!

Mijn lieve zusje heeft mij een tijd geleden geholpen met het aanmaken van de blog. Ze heeft er zelf ook een, en voor haar is het ook een fijne bezigheid geweest. Ik was eerder totaal niet van het schrijven maar ik heb onlangs ervaren hoe fijn het kan zijn. Met de blog wil ik niet alleen kracht halen uit de fouten die ik heb gemaakt, ook wil ik accepteren dat ik fouten blijf maken. Daar zijn we mensen voor, het hoort bij ons. Nee, als er iets is dat ik de afgelopen periode heb geleerd is het wel, dat we het niet perfect moeten willen doen. Het streven naar perfectie was de ergste fout die ik heb gemaakt. Maar ervan leren, zal ik zeker!

Ik wil op een nieuwe manier door het leven gaan, waarbij fouten erbij mogen horen. Een mooi excuus voor een blog met spelfouten toch? Zo kan ik af en toe mijn kennis en luchtige kijk op het leven delen. Soms serieus, en soms eens even lekker niet. En voor de creatieven onder ons: Ook ik ben een creatieverd, en zal ik zo nu en dan posten over wat mij op dit gebied bezighoud, projecten waar ik aan werk, of opdrachten die ik kreeg.

Kijk, klik, lees eens rond. 😉

verder: Deze dyslect studeert illustratie aan Willem de Kooning academie in Rotterdam. Fantastische opleiding. Tussendoor vul ik mijn tijd met name met het maken van ‘kunst’en zo af en toe ook het schrijven van een blogje. Ik kom zelf uit Roosendaal, waar ik nog thuis woon. Blond haar(soms een keer grijs geverfd), donker blauwe ogen, drinkt koffie. Ja wat moet je nogmeer over een mens weten.

Voor contact en opmerkingen, tips, mail me!

groetjes Kim ter Horst